900 jaar producten

‘De Bilt krijgt ‘900 jaar producten’, luidt deze week de kop van onze eigen BiltscheCourant. Die zelf recent een total makeover heeft ondergaan. Mijn compliment aan de Wegener-week-na-weekbladen. Minder onder de indruk ben ik van de nieuwswaarde van het artikel. Zou er toch vanuit gaan dat in een gemeente met de leeftijd van 900 jaar al evenzolang gebak wordt gegeten en wijn geschonken! Voorzitter Marius van den Bosch van de feeststichting ‘900 jaar De Bilt’ en jubilerend burgemeester Arjen Gerritsen laten zich op bijgevoegde foto, de bubbels goed smaken. In de vrieskou op de tochtige hoek van Biltsche Rading en Blauwkapelse weg.

Waarom niet even naar de verstgelegen kern van de zes, HollandscheRading gereden? Om met het jubileumbord op de toegangsweg vanuit Hilversum, een feestelijk statement af te geven aan buurburgemeester Pieter Broertjes? Zijn de parachutisten van vliegveld Hilversum al uitgenodigd voor een fly-by op Mathildedag?

Terug naar de ‘900 jarige producten’. Voor het gemak veronderstel ik dat het om goederen gaat, die uitsluitend tijdens dit jubileumjaar verkrijgbaar zijn. Vreemd is wel, dat het ‘Broodje Bilts Bewust’ zal worden verkocht door het HF-Wittecentrum? Toch geen gelegenheid waar je je dagelijkse boterham haalt. Kan dit betekenen dat je dit jaar je puur en eerlijke litertje melk afhaalt bij de Bilthovense Boekhandel? Eén van de laatste ontwerpen van architect Willem Dudok uit Amsterdam. Deze representant van ‘Het Nieuwe Bouwen’ (1920-1960) staat  in het buitenland hoog aangeschreven als een van de belangrijkste architecten van Europa.  Zeg maar het niveau van Berlage, Rietveld en de Amerikaan Frank Lloyd Wright.

De BiltscheCourant werpt dáárop nog geen licht. Heeft immers nog drie weken te gaan met zijn serie over gelegenheidsproducten, voordat het jubileumfeest serieus losbarst. Op 14 maart a.s.  Ik vrees dat burgemeester Gerritsen knarsetandend zijn champagne heeft gedronken, afgelopen week. Zelf zou hij o zo graag de aftrap hebben gedaan vanuit een een twinkelend nieuwe Kwinkelier. Maar hij zit nog steeds met de vraag of de afbraak van de bestaande versie volgende maand zal zijn afgerond. Daar komt bij dat de winkelhart Hessenweg – Looydijk in no time is veranderd in een weinig feestelijke bouwput.

Om het Broodje Bilts Bewust vanuit Den Dolder of Zeist te moeten verkopen,  dat ging Marius van den Berg net een stap te ver. Dan maar even met ‘Mathilde-aan-tafel’  bij het HFWittecentrum. Want dat verkooppunt staat gedurende dit jubeljaar nog wel overeind.

Reageer

Your email is never shared. Verpluchte velden zijn gemarkeerd *

*
*