Hondenpoep op de BRU-agenda

Tot mijn schande moet ik bekennen, dat ik zelden onze regionale Radio M beluister.  In de auto staat-ie tijdens korte ritten op Radio 2 en tijdens lange op Radio 1;  da’s handig in verband met het afluisteren van interviews. Je ziet lezer, ik heb een verslaving en die heet informatie.  Zoals iedere verslaving heeft dat voor- en nadelen.  Het grote voordeel is, dat ik mijn werk tot mijn hobby’s wil rekenen.

Echter, onlangs las ik dat de Nederlander van omstreeks 1850 even veel informatie te verwerken kreeg in zijn hele leven, dat in die tijd maximaal 60 jaar duurde, dan de huidige westerling gedurende drie maanden. Als je zoals ik dan ook nog het naadje van de kous wil weten… vul maar in.

Ik dwaal af. Terug naar Radio M. Tijdens het tunen belandde ik in een reportage over BRU-partner IJsselstein. Schijnt dit jaar jubilaris te zijn, al gaat het hier pas om een 700 – jarig bestaan en niet om de 900 die wij Biltenaren over drie jaartjes gaan herdenken.  De burgemeester van IJsselstein had, zo luidde het commentaar, de wandelschoenen aangetrokken om de komende tijd alle straten en wegen van zijn stad te bewandelen. ‘Want’ zo vertelde hij,’ dat was de beste manier om van de bevolking te horen wat er zoal leefde’. ‘En waarnaar men streefde’, vulde ik onder het rijden de betreffende Raadsvoorzitter aan.  De grootste ergernis van de IJsselsteiner bevolking blijkt, zo vertelde hij met lichtverbaasde intonatie ,”hondenpoep’ te zijn. Hondenpoép? Jazeker!

Ik ben nieuwsfanaat en dit is géén nieuws. Integendeel, het is zeer belegen informatie.  Al lijkt het er wel op dat deze landelijk verspreide irritatie van ettelijke decennia, de burgemeester van onze BRU-partner pas zeer recent heeft bereikt.  Was dat misschien omdat hij er tijdens het lopen een paar keer stevig  is ingetrapt. Waarna hij de derrie met opgetrokken neus en een stokje uit het diepliggende profiel van zijn wandelschoenen moest peuteren.

Conclusie: er is in IJsselstein in ieder geval nog steeds niks of veel te weinig gebeurd aan het hondenpoepprobleem.  Het is aldaar hondeneigenaren nog steeds verboden, noch gesanctioneerd, om hondenontlasting op de gemeenschap af te wentelen.

Er wordt geregeld binnen diverse gemeenteraden gefilosofeerd over hondenuitlaatveldjes, poepbakken met plastic handschoenen, moreel besef, en andere leuke opties, waar ook binnen de BRU-burelen nog menig piesboompje over opgezet kan worden.  Maar wat te denken van:  houd je hond zijn poep achter je eigen tuin- of voordeur in plaats van op straat, op straffe van..  Kost de gemeenschap alleen een handhavingsambtenaar. Maar die zal zichzelf naar verwachting al boetesschrijvend snel terugverdienen en overbodig maken.

Dit bovenstaande verhaal past ook, de lezer zag hem al aankomen,  dat andere BRU-lid, De Bilt. Al hoeft onze burgemeester Gerritsen zo’n infowandeling niét te doen want ik kan hem vanachter mijn PC  melden dat ‘hondenpoep’ nog immer hoog scoort in onze kernen. Agendapuntje voor Bestuursregio Utrecht? Kunnen we meteen de hele regio vrijwaren van hondenpoep én met een efficiënte aanpak door een groep handhavers met zijn negenen te delen.

Reageer

Your email is never shared. Verpluchte velden zijn gemarkeerd *

*
*