CJG-De Bilt, óók tegen pesten

‘Het Centrum Jeugd en Gezin in De Bilt stáát’. Hoewel het gebouw zelf nog moet worden neergezet. Want de uiteindelijke woonbestemming is het Educatief en Cultureel Centrum i.o. aan de Melkweg. Vooralsnog voldoet het voormalige consultatiebureau aan de  Bilthovense Jachtlaan.

Het CJG biedt hulp bij opvoedingsvragen. Preventie staat centraal. Februari is landelijke maand tegen het pesten. Dus dát onderwerp staat in De Bilt bovenaan de agenda.

Helaas laat de naamsbekendheid van het gemeentelijke CJG nog te wensen over. De website www.cjgdebilt.nl wordt nog matig bezocht. Gebrekkige naamsbekendheid blijkt overigens een landelijk probleem. Woordvoerder Jan Brouwer de Koning van het Ministerie van VWS, waar het CJG onder valt meldt, dat nog niet alle 434 gemeenten over een eigen CJG beschikken, al is 300 een heel behoorlijk score. Eind van dit jaar moet nationale dekking zijn gerealiseerd, gevolgd door landelijke publiciteit.

In De Bilt zijn kwartiermaker Marga Stokman (vanuit het gemeentehuis) en Bilts Jeugdcoördinator Annie Naber (vanuit Vitras) druk doende om naam te maken in onze eigen gemeente. Op 22 november jl. hebben ze zich duidelijk laten zien op een breed bezochte bijeenkomst over ‘Pubers en Druggebruik’ in het gemeentehuis. In maart a.s. zal het thema opnieuw worden behandeld maar dan in Maartensdijk. Het CJG wil in zijn preventieprogramma nauw aansluiten bij de vragen van ouders en scholen.

Welzijn  Interview Biltsche Courant met Annie Naber 16 november 2010.

Reageer

Your email is never shared. Verpluchte velden zijn gemarkeerd *

*
*