Crisis in De Bilt

Waait ‘de crisis’ over in De Bilt? Hebben de metereologen in De Bilt -Zuid de nationale windrichting dusdanig bijgestuurd, dat onze eigen gemeente niet met de gevolgen van de storm uit het zuidwesten te maken krijgt? Je zou het bijna zeggen.

Uit een telefoontje naar de Gemeente aan de Soestdijkseweg blijkt dat wij Biltenaren niet beschikken over een ambtenaar die in het academische vak Economie is geschoold. Degene die zich namens ons allen met economische zaken bezighoudt heeft vandaag een vrije dag en blijkt dus in de gelegenheid om de uitkijkpost even te verlaten.

Een blik op straat levert ook al niet het verwachte crisisbeeld. Geen rijen voor lege schappen; geen cohorten mannen die zich, schop aan de ene schouder, blikken broodtrommel aan de andere, op weg begeven naar Larenstein om daar de nodige graaf en plantwerkzaamheden te verrichten. Geen hongerige kinderen met holle ogen.  Nou ja, afgezien dan van al die jongens en meisjes die je bij het uitgaan van Albert Heijn bedeesd en zeer verlangend vragen of je nog voetbalkaartjes over hebt.  Maar of je dat nou tot crisisgedrag mag rekenen?

In bestuurlijk Den Haag schijnen ze die crisis veel meer te voelen. Maar ja, wat wil je: daar moeten ze verschillende ministeries draaiende houden. Dat van Economische Zaken, Financiën, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid en Welzijn, Verkeer en Waterstaat, Onderwijs. Al die economen daar, de financieel specialisten, analysten en adviseurs en andere ‘voelhoorns’ zijn hele dagen pro actief bezig met voor te bereiden hoe we ‘de grote klap’ voor kunnen blijven. ‘Nullijn en bevriezing van de lonen.’ Da’s het nieuwste toverwoord uit de hoed van de landelijke overheid.

‘Werken in de zorg’. Dat is er ook zo één. Ben je je baan kwijt, dan kun je toch altijd nog in de zorg terecht?  Omgeschoold en al, minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wappert al met de geldbuidel. Een bonus bij het bed, zogezegd. Komt- ie er nu wel? En wat denkt collega Plasterk van het VMBO-onderwijs hiervan?

In Bilthoven, heerst naar verluid maar ongetwijfeld al geruime tijd, een tekort aan zogeheten ‘Verzorgenden 3′.  In deze tijd van stijgende werkloosheid wordt met dit bericht de landelijke krant eens gehaald. 

Maar Zorgcrisis in De Bilt?  Dát is toch geen nieuws!

One Reactie