Een park blikt terug

‘Zondag 29 mei is de Nationale Dag van het Park. Twee weken later, op 11 juni, bestaat het Dr. Carel van Boetzelaerpark, zoals het park oorspronkelijk heette, 80 jaar. Om dat op gepaste wijze te vieren, is het bestuur van Vereniging Vrienden Van Boetzelaerpark op zoek naar persoonlijke foto’s die in het park zijn gemaakt. Misschien zijn er zelfs foto’s genomen tijdens de bevrijdingsfeesten van mei 1945. Bedoeling is om een aantal afbeeldingen tussen 29 mei en 11 juni sterk vergroot in het park tentoon te stellen.’

Aldus de oproep deze week de Biltse krant.  De eerste ‘kiek’ heb ik als secretaris van de Vereniging Vrienden v/h Van Boetzelaerpark inmiddels toegestuurd gekregen. De foto van een Bilts bruidspaar gekleed in de stijl van begin jaren ’60.  Zij met sluier, wit-in-het-lang, gepunte pumps, het kapsel ‘naar buiten gerold’ zoals toen de mode.  Hij, de grijze hoge hoed in de hand, gepast in rokkostuum met zwartglimmende puntschoenen. Samen tussen de eenden in het park.

Die eenden, nou ja, die van een volgende generatie zijn er nog steeds in het Van Boetzelaerpark. Het bruidspaar van toen woont nog steeds in De Bilt. Een kleine vijftig jaar later misschien wel grootouders. Het park zelf heeft het nodige meegemaakt en gezien in de afgelopen 80 jaar. Als dit park toch eens kon spreken zoals wij dat kunnen. Maar het enige wat het een park kan is zijn schoonheid laten zien, en dát doet het al decennia lang. En het blijft ‘bij de tijd’. Want nog in het voorbije jaar heeft het Van Boetzelaerpark zich van de jeugdvriendelijke kant laten zien. Door een speeltuin te openen én een hangplek voor jongeren. Kunstzinnig is dit park ook. Wegens recent succes zijn voor het komende jaar weer plannen voor een kunstmarkt. Dit park heeft dus de toekomst en een historie van acht decennia. Ongetwijfeld zijn daar foto’s, tekeningen, misschien zelfs schilderijen van. ‘t Zou goed zijn om die namens het park te laten spreken op 11 juni a.s.

Reageer

Your email is never shared. Verpluchte velden zijn gemarkeerd *

*
*