Het plantsoen droomt

Snoeitijd. Goedgevulde groenbakken staan her en der langs de weg. Er wordt druk gespit, getimmerd achter de diverse woningen. Gekromde mensenruggen en tuinhandschoenen verraden dat met de lente het groene ruimen en hervormen weer is begonnen. Alle tuinen weer opgefrist en gelukkig zou je denken?

Nee, toch niet. Want ergens in De Bilt Oost is een plantsoen erg verdrietig. Want jaar na jaar gaat aan hem de grote voorjaarsschoonmaak voorbij. Iedere zomer staat de zon uit het zuiden blikkerend op zijn bladeren en naalden. Men verwijt hém notabene dat hij de zon wegneemt vocht op de muren veroorzaakt en groene aanslag.

Stoffig, opgeschoten en scheefgezakt kijkt hij reikhalzend uit naar het moment van een vernieuwende bestemming. Af en toe droomt het plantsoen van het moment dat hij een zinvolle rol mag vervullen. Een bestemming die vérder gaat dan het centrum van indiaantje spelen of verstoppertje. Of restanten van tuinafval uit de buurt….. Zodat de mensen in de buurt wel blij van hem worden. Ieder jaar opnieuw fantaseert het plantsoen er lustig op los. Wat zou hij het liefste willen zijn? Zou de buurt hem een handje willen helpen?

Reageer

Your email is never shared. Verpluchte velden zijn gemarkeerd *

*
*