Spelen in De Bilt? Bij de SP langs!

‘Saai en gevaarlijk.’ Zo luidt het hoofdartikel van de eerste Biltsche Courant van het nieuwe schoolseizoen. Deze kop staat symbool voor het kennelijke waardeoordeel dat Biltse kinderen toekennen aan het speeltuintje in het Burgemeester Fabiuspark. Niet zo vreemd als je je als kind moet kunnen handhaven op wiebelende schommels, gebleekte glijbanen, doorgezakte wipkippen en saaie klimrekken.  Daarom is een kwartet kinderen op eigen houtje de deuren langs getogen om 135 handtekeningen te verzamelen bestemd voor onze wethouder Groen, Duurzaamheid en Milieu, de heer Ditewig.

Daarmee willen ze deze wethouder ervan overtuigen dat het allemaal wat steviger, amusanter en veiliger kan in Speel- en doeland De Bilt. Geen nieuws overigens. Toen mijn eigen kind wipkipvaardig was, zo’n zes jaar geleden, deed een uitgerekte veer hem ook al veel te ver heen en weer stuiteren. De draaimolen weigerde dienst, tot zijn grote teleurstelling.  De zandbak had ik hem zelf al verboden, vanwege dreigende kattendrollen (dus gevaar voor spoelwormen en toxoplasmose).

Het recente krantenbericht komt voor mij trouwens als geroepen. Precies een jaar geleden benaderde ik de gemeente met het verzoek om een “verboden voor honden”- bordje op het trap/grasveldje aan de Henrica van Erpweg.  Ik wacht nog steeds. Opmerkelijk toch dat er jongeren en ouderen zijn die aldaar plaatsnemen op het aanwezige bankje en  hun hond een behoefte laten doen, terwijl er jongetjes aan het voetballen zijn.Vergis ik mij nu of heb ik wethouder Welzijn en Volksgezondheid, de heer Mittendorff, enige tijd geleden in dezelfde Biltse Courant een hondenpoepproject binnen de gemeentegrenzen zien beloven?

Nu er toch een kinderactie op touw wordt gezet spreek ík tegelijk maar even namens mijn zoon.  Hij heeft in de afgelopen vakantie de kunst en de lol van het basketballen ontdekt. Er zijn plaatsen in Nederland waar je na schooltijd naar hartelust kunt ‘dunken.’  Het trapveldje aan de Henrica van Erpweg biedt daar, naast het voetbalveld meer dan genoeg ruimte voor. Wanneer wethouder Ditewig in reactie op de handtekeningen uit het Fabiuspark toch al in zijn groene buidel tast, dan wil hij vast nog wel wat dieper reiken voor een basketbalnetje (en een verbodsbord voor honden).

Wat valt mij nog verder op aan het artikel ‘saai en gevaarlijk’? Dat die kinderen niet eens voor advies langsgaan bij meneer Anne Doedens van de VVD,  mevrouw Desirée Schmalschläger van PvdA/Groen Links of meneer Ebbe Rost van Tonningen van Bilts Belang. Overigens hebben de twee laatstgenoemden verleden jaar interessante duurzaamheidsplannen voor onze gemeente gepresenteerd.

Dat is dus voor de volgende keer, Jamila, Pascale, Sem en Renée!

Reageer

Your email is never shared. Verpluchte velden zijn gemarkeerd *

*
*