Van Boetzelaerpark klaar voor de toekomst

‘Thuis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven.’ Cabaretier en zanger Wim Sonneveld haalde begin jaren ’70 van de vorige eeuw herinneringen op aan zijn eigen jeugd in de jaren ’20 en ’30. Er klonk heimwee in door naar zijn kindertijd, toen het leven nog rustig, ongecompliceerd en ‘groen’ was: als kind had hij ‘de hoge bomen langs het tuinpad van zijn vader zien staan’.   

Authentieke Biltenaren, waarvan ik er geen ben, zullen zich hún dorp van toen nog herinneren. Wanneer ik het boek ‘In oude prentbriefkaarten’ bekijk, in 2007 gepubliceerd door Rienk Miedema en Ellen Drees krijg ik een indruk van hoe het er hier vroeger heeft uitgezien.

Sinds een tijdje maak ik deel uit van het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Boetzelaerpark. Dit park vormt één van de hoogtepunten in de geschiedenis van De  Bilt.  Na de oorlog vonden hier de plaatselijke bevrijdingsfeesten plaats.  Heel wat bruidsparen lieten op deze plek hun ‘reportage’ afdrukken. Deze zomer nog, vond hier voor het eerst de vermaarde http://www.kunstmarktdebilt.nl/ plaats tot veel genoegen en met groot succes.

Vanavond is er een ledenvergadering van de ‘Vrienden van het Van Boetzelaerpark’. Om 8 uur in ‘t Hoekie. Laatst nog verklapte huidig voorzitter Sven Gutker de Geus aan de locale krant ‘De Vierklank’, dat een nieuwe entree op de agenda staat, waarmee het uiterlijk van het klassieke park er in 2011 er nog meer uit zal zien als in 1931.  Jazeker, het park zal komend jaar zijn tachtigjarige leeftijd vieren. Uiteraard gaan wij als echte vrienden de jubilaris in het zonnetje zetten. Hoe? Dat is nog een verrassing. Zeker is, wel dat het Van Boetzelaerpark open wil staan voor heel veel nieuwe vrienden.  

http://www.vierklank.nl/images/VK-M_24-11-10_01fc.pdf

Reageer

Your email is never shared. Verpluchte velden zijn gemarkeerd *

*
*